Szavazás

Mit tart ön a legfontosabbnak?
 
Kezdőlap arrow Váltózár
Váltó- és motorzár Nyomtatás E-mail

A gépkocsi lopások száma hazánkban örvendetes módon évről-évre csökken. A rendőrség jelentős erőfeszítéseket tett ezen bűncselekmény visszaszorítására, ezzel együtt nem árt az óvatosság. Hogy megelőzze a gépkocsilopást, Ön teheti a legtöbbet. Mindenekelőtt szereltesse fel gépkocsiját korszerű védelmi eszközökkel, riasztóval, GPS - szel, alkalmazzon mechanikai védelmi eszközöket. Ne hagyja gépkocsiját lakatlan, elhagyatott területen még akkor sem, ha kirándulni indul. Városban, ha őrzött parkolóban hagyja gépjárművét, jelentősen csökkentheti a gépkocsilopás kockázatát. A legjobb, ha szálláshelyén (hotel parkolója, magánház udvara stb.) hagyja gépkocsiját és tömegközlekedési eszközzel, vagy gyalogosan fedezi fel a környék nevezetességeit.

Kezdhetnénk úgy is hogy az autótolvajképző iskola első éves hallgatói rutinból fel tudnak törni egy első éves vizsga tudás szintjének megfelelő, a védelem szempontjából ősi darabnak számító kormányzárat, igaz szükségük van hozzá néhány másodpercre, és „aki időt nyer, autót nyer”, és aki veszít az valószínű egy váltózár nélküli autó tulajdonosa lehet csak.
A Bear-Lock sebességváltó-zárral felszerelt, és bezárt gépjárművet a jól felszerelt autótolvaj sem tudja a helyszínről ellopni, és minden próbálkozás - mechanikus védelemről lévén szó - hangos, és hosszadalmas. Emiatt nem is szoktak próbálkozni az ilyen zárral szerelt jármű ellopásával. Fontos tudni, hogy az autó sebességváltó mechanizmusát legtöbb esetben használhatatlanná teszi a lopási kísérlettel járó nagyobb erőszakos beavatkozás, ezért sokszor a tolvaj teszi teljesen ellophatatlanná a gépkocsit.

Az olcsó látszati védelmet biztosító váltózárak elriasztják a portyázgató kishalakat, amatőr tolvajokat, mindezek mellet ráadásul kényelmetlen használata miatt is szidhatjuk magunkat és mormolhatjuk indulás előtt és parkolás közben is, hogy „olcsó húsnak híg a leve”… stb.

 Image

Image 

  A sebességváltózárak nagy hatásfokú mechanikus gépjárművédelmi eszközei, kifejlesztésükben. A szakemberek az évtizedes tapasztalatok birtokában gyors ütemben fejlesztették a sebességváltózárakat, aminek eredményeként  nagyfokú biztonságot kapunk meg egy ilyen berendezéstől és mindez izléses esztétikummal párosulva mutatkozik meg.
A professzionális váltózárak fő sajátossága, hogy típusspecifikusak, vagyis a magas szintű védelem elérése érdekében az adott autótípusra szabottak. A Bear-Lock sebességváltózárak jelen pillanatban több mint 1500 autótípusba szerelhetők be. Autójába azokat a korszerű zárbetéttel ellátott termékeket ajánljuk, amelyek szinte észrevétlenül, a gyári tartozékokhoz hasonlóan simulnak és bújnak meg a gyári alkatrészek között megteremtve a homogén összképet.

A sebességváltózár beszerelési ideje általában gépjármű típusától függően 1-2 óra között van.
A gépjármű eredeti csavarozott pontjaira oldhatatlan kötéssel (szakadófejű csavarokkal) rögzített masszív acél zárszerkezet, amely a műanyag box alá kerül beépítésre. Kívülről mindössze a zár cilinder fedi fel a sebességváltózár jelenlétéről (Bear-Lock - Press&Lock) illetve stiftes zár esetében két furat: az egyik a kulcs, a másik a záró acél tüske a stift részére. A zár reteszelő tüskéje hátramenet vagy "P" állásban rögzíti a sebességváltó kart, illetve annak rudazatát, megakadályozva ezzel a váltást és ez által az autó ellopását.
Mindezt persze úgy hogy a speciális, biztonsági zárbetétet a különböző támadásokkal szemben (savazás, fúrás, fűrészelés, vésés, zártörés).

Ha már megtörtént a baj:
• Haladéktalanul értesítse a Rendőrséget a bárhonnan, ingyenesen hívható 107-es számon, illetőleg a 112 - es általános segélyhívó vonalon
• Próbálja megjegyezni a sietősen távozó autó rendszámát és a "segítők" személyleírását

 
© 2020 Hazai Imre, autószerviz, Solymár, Pilisvörösvár, autószerelő, motordiagnosztika, diagnosztika, váltózár szerelés, Bearlock, alvázvédelem, alváz védelem, üregvédelem
Design by Jove